ذرت یکی از غلات محبوب و بسیار دوست داشتنی است. قدمت ذرت به میلیونها سال قبل باز میگیردد و یک خوراکی تازه نیست. از همان ابتدای کشف ذرت و بلال، بشر فهمید این غلات بسیار مفید است و میتوان از آن برای حفظ سلامتی خود استفاده کرد. یکی از بحث هایی که پیرامون آثار ذرت وجود دارد، تاثیر ذرت بر سرماخوردگی است. در ادامه قصد داریم در این باره صحبت کنیم و خواص و مضرات ذرت در بیماری هایی مانند سرماخوردگی را بیان کنیم.
ساختار ذرت و آثار درمانی آن
ذرت را میتوان سرزمین مواد مغذی و معدنی دانست. عصارهی خوبی های خاک در این خوراکی محبوب و پرطرفدار به خوبی یافت میشود. در طب سنتی به خصوص طب باستانی کشور ژاپن، که رابطه بسیار خوبی با غلات و گیاهان دارند، ذرت جایگاه بسیار ویژه ای برای جلوگیری از ابتلا به برخی از بیماری ها دارد و همچنین در هرم ارزش غذایی، مکان ارزشمندی دارد.
در علم پزشکی امروز با تحقیق بر روی ساختار تشکیل دهنده ذرت و بررسی مواد معدنی درون آن، به نتایج شگفت انگیزی برخوردند. ذرت دارای انواع ویتامین های خانواده، C، B، A و همچنین معدنی از کلسیم، فسفر، پتاسیم و آهن است. فیبر غذای و آنتی اکسیدان های فراوان را نیز به این لیست با ارزش اضافه کنید. با بررسی این مواد بسیار لازم و ضروری، متوجه میشوید مصرف ذرت برای هر فردی حداقل هفته ای یک الی دو بار ضروری است و بدن به این مواد نیاز دارد. همچنین در مواجه با بیماری های مختلف، ذرت مانند نیروی کمکی میتوانید به داد مکانیزم دفاعی بدن برسد.
تاثیر ذرت بر سرماخوردگی
ذرت از غلاتی است که از دل خاک رشد میکند. درباره خواص درمانی آن بسیار صحبت شده است. به عنوان مثال در قدیم مردان سرزمین آمریکای جنوبی از ذرت برای تقویت انرژی کارگران و حفظ سلامت آنها استفاده میکردند. یکی از موضوعاتی که حول محور آثار ذرت بسیار به آن پرداخته میشود، تاثیر ذرت بر سرماخوردگی است. برای دریافت پاسخی مناسب، که آیا ذرت بر سرماخوردگی تاثیر درمانی دارد یا خیر؟ باید بحث را در دو جهت مطرح کرد.
تاثیر ذرت بر پیشگیری از سرماخوردگی
در فصل های سرد سال به دلیل شرایط جوی، بدن در ضعیف ترین حالت خودش قرار دارد. تغییر مداوم هوای گرم خانه و هوای سرد بیرون باعث میشود که راه برای ورود انواع ویروس های مخرب از جمله ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا باز شود. در چنین حالتی انسان باید چارهی قبل از حادثه کند. بدن خود را تقویت کند و سیستم ایمنی خود را ارتقاء ببخشد. متاسفانه با وجود برنامه های غذایی ناسالم، غذاهایی با ترکیب های شیمیایی به خصوص فست فودها، امکان تقویت بدن برای مقابله با این بیماری های بسیار کاهش یافته است. در این حالت چاره چیست؟
پناه بردن به آغوش طبیعت و استفاده از مواد طبیعی و گیاهی مانند غلات میتواند بهترین راه حل باشد. بله یک تاثیر ذرت بر سرماخوردگی را میتوان، پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی دانست. فیبر غذایی بسیار زیاد در ذرت و همچنین وجود ویتامین های مختلف در کنار کلسیم و آهن میتواند سپر دفاعی بسیار مناسبی در سرمای بی رحم زمستان باشد.
تاثیر ذرت در هنگام ابتلا به سرماخوردگی
اما موضوع جنجالی، مصرف ذرت و تاثیر ذرت بر سرماخوردگی در حین ابتلا به این بیماری است. عده ای معتقدند که این مصرف میتواند مضر باشد و باعث تشدید بیماری شود. عده ای دیگر نیز معتقدند برعکس مصرف ذرت در حین مدت زمان ابتلا به بیماری بسیار لازم است و باعث کنترل بیماری و مقابله با آن میشود. حال در این میان حق با کدام است؟
هر دو گروه درست میگویند، اختلاف در نحوه مصرف ذرت است. ذرت یکی از غلاتی که مواد معدنی و ویتامین های فراوانی را در خود جا داده است. اگر از یک پزشک بپرسید کدام مواد معدنی نقش بسیار مثبتی در درمان سرماخوردگی دارند، حتما از ویتامین سی و امگا ۶ برای شما خواهد گفت. دو ماده بسیار مهم که در ذرت به وفور یافت میشود. پس تاثیر ذرت بر سرماخوردگی، یک تاثیر به شدت مثبت و مفید است.
مصرف ذرت به دلیل وجود این مواد معدنی باعث میشود که سیستم ایمنی بدن تقویت شود. توان مقابله با ویروس ها بالا رود و دفع بیماری با سرعت بیشتری انجام شود. ویتامین C وظیفهی توانبخشی به گلبول های سفید را دارد و به عنوان تجهیزات و اسلحه برای آنها محسوب میشود. امگا ۶ نیز با دفع بیماری دوران نقاهت را سرعت میبخشد. در ذرت ویتامین های گروه ب نیز وجود دارند که در حین بیماری باعث میشوند، بدن به خوبی روند سوخت و ساز و جذب مواد دارویی را انجام دهد. همچنین با افزایش انرژی باعث تولید نشاط و بالا رفتن سطح ایمنی بدن میشوند.
مصرف ذرت در دوران سرماخوردگی باید چگونه باشد؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، این اختلاف در تاثیر ذرت بر سرماخوردگی به خاطر اشتباه در نحوه مصرف است. همانطور که از خواص ذرت در هنگام ابتلا به بیماری گفتیم، اگر ذرت را به صورت سرخ شده و یا مثل ذرت مکزیکی مصرف کنید، نتیجه عکس خواهد و ذرت به کابوسی برای بیماری شما بدل خواهد شد. طبیعتا استفاده از روغن سرخ کردنی و سس ها و ادویه ای ذرت مکزیکی برای سرماخوردگی بسیار مضر است.
ذرت را باید به حالت پخته، بخار پز و یا کباب شده مصرف کنید. در این حالت ذرت آماده است تمام خواص خود را به بدن شما انتقال بدهد و خالی از مواد مضر خواهد بود. یکی دیگر از خواص مفید ذرت و مصرف آن در هنگام ابتلا به بیماری هایی مثل سرماخوردگی، تامین انرژی از دست رفته است.
ذرت منبع سرشاری از ویتامین های گروه ب میباشد. ب ۵ و ب ۶ نقش بسیار خوبی در تامین انرژی و ریکاوری توان از دست رفته دارند. یک کاسه ذرت پخته شده به همراه کمی آبلیمو میتوان بدن شما را به ری استارت کند و توان از دست رفته را به شما بازگرداند. ذرت و ساقه آن که بلال نامیده میشود، یکی از هدایای ارزشمند طبیعت برای اهالی زمین است. حتما در لیست غذایی خود مصرف حداقل هفته ای یک بار ذرت را بگنجانید و از آن لذت ببرید.