آیا با کمبود خون و فقر آهن دست و پنجه نرم میکنید؟ طبق آمار بیش از ۳۰ درصد مردم ایران با عارضه ای به نام کم خونی دست و پنجه نرم میکنند. جالب تر اینجاست که بیش از نیمی از این آمار در کودکان مشاهده شده است. همچنین تعداد زنان و دختران مبتلا به کم خونی بیشتر از مردان است. بسیاری از افراد برای حل کردن این مشکل و مقابله با آن دست به دامان داروهای گران قیمت و مواد افزودنی شیمیایی شده اند. آیا شما هم از همین دسته از افراد هستید؟ اگر به دنبال یک درمان خوب برای کم خونی میگردید و یا میخواهید از ابتلا به آن جلوگیری کنید، راه حل در دسترس شما است. پس از تحقیقات متخصصین پزشکی بر روی میوه ها و محصولات طبیعی برای حل این عارضه، مقاله های زیادی با عنوان درمان کم خونی با بادمجان منتشر شد. در ادامه این درمان را بررسی خواهیم کرد.
چرا کم خونی خطرناک است و باید درمان شود؟
خون عنصر اصلی حیات سالم بدن است. در واقع به اندازه اکسیژن برای بدن مهم است. هر کجا که عارضه، بیماری و یا آسیبی وجود دارد، اغلب اوقات به دلیل کمبود خون و یا وجود سموم مختلف در خون است. از عوارض کم خونی میتوان به بی حالی، افسردگی، عدم توانایی جسمی، پیری زودرس، افزایش خطر ابتلا به بیماری های خطرناک، افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان، از دست دادن حافظه، ایجاد چین و چروک های پوستی، ریزش مو، فرسودگی بافت استخوانی، نازایی، ناباروری و… اشاره کرد.
کم خونی در کودکان میتواند آسیب های جدی به رشد مغز آنها وارد کند و عوارضی مادام العمر را در آنها ایجاد کند. پس این یک مسئله کوچک نیست که آن را نادیده بگیرید. همه ما به دلیل داشتن تغذیه های نامناسب و شیوه های غلط زندگی سالم در معرض کم خونی قرار داریم. اگر صبر کنید که اول به این کمبود دچار شوید و سپس فکر درمان باشید، قافله را خواهید باخت. بسیاری از اوقات کم خونی دلایل ژنتیکی دارد اما باز هم قابل درمان و کنترل است. پیشنهاد ما درمان کم خونی با بادمجان است.
کم خونی در بزرگسالان نیز بسیار خطرناک است. در میانسالی و سال های پایانی جوانی، بدن به مرور زمان توانایی خود را در تولید خون از دست میدهد. دفع سموم خون در این دوران بسیار سخت تر از گذشته است. اگر آمار را به خوبی نگاه کنید بسیاری از مبتلایان به سرطان هایی همچون سرطان خون در همین دوره به این بیماری بسیار خطرناک دچار شده اند. از درمان کم خونی با بادمجان میتوانید در سنین بالا هم بهره ببرید. زیرا بادمجان با تسریع روند تولید خون به پمپاژ بهتر خون توسط قلب و دفع سمومی قلبی نیز کمک میکند.
بادمجان چگونه درمان کننده کم خونی است؟
برای دریافت پاسخ این پرسش کافی است نگاهی به مواد موجود در بادمجان بیندازیم. بادمجان حاوی مقداری زیادی از، فیبر، منیزیم، مس، ویتامین های B1، B6، B3، فولاد، روی و آهن است. ترکیبی بسیار فوق العاده و جذاب. در یک نگاه انگار خداوند تمام مواد مورد نیاز بدن را در این محصول که آن را هدیه ای از خاک مینامند قرار داده است. همچنین بادمجان از محصولاتی است که کالری بسیار کمی دارد در نتیجه مصرف آن باعث اضافه وزن نخواهد شد. همچنین باعث کاهش کلسترول میشود که این ویژگی نیز بسیار برای سلامتی اهمیت دارد.
آهن و فیبر موجود در بادمجان به همراه مواد معدنی دیگر در جریان خون سازی و پلاکت های خونی کمک میکنند. با مصرف مداوم و با برنامه ی بادمجان، روند تولید و جایگزینی خون در بدن تسریع میشود. این امر رفته رفته باعث جبران کمبود واحدهای خونی میشود. این ترکیبات چند اتفاق شگفت انگیز را رقم میزند.
اول اینکه این تولید خون باعث تامین امنیت و سلامت قلب میشود. ویتامین های موجود در بادمجان نیز به همراه پتاسیم در این امر کمک میکنند و دیواره ای بسیار مقاوم برای محافظت از قلب تشکیل میدهند. افزایش گردش خون دومین معجزهی مصرف بادمجان است. محققین میگویند درمان کم خونی با بادمجان یک امر کاملا ثابت شده و جواب پس داده است. این خون سازی و افزایش گردش خون در ترمیم بافت های پوست، تقویت مو و حتی تقویت مکانیزم دفاعی بدن مفید است. در یک کلام ساده، خوردن بادمجان تقویت حیات و سلامتی بدن است.
چگونه از بادمجان برای درمان کم خونی استفاده کنیم؟
بادمجان در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارد. همچنین تنوع غذایی بسیار بالایی در این محصول مشاهده میشود. انواع و اقسام پخت ها در دستور های مختلف برای بادمجان وجود دارد. حتی میتوانید در یک بعد از ظهر جمعه زمانی که با خانواده برای لذت بردن از طبیعت به دامن دشت ها و صحراها روی آورده اید، از بادمجان به عنوان یک میان وعدهی کباب شده استفاده کنید و از خواص فوق العاده آن بهره ببرید. برای درمان کم خونی با بادمجان دستور مصرف خاصی وجود ندارد، همینکه یکی از انواع غذاهای این محصول را در هفته یک الی دو بار مصرف کنید تاثیر خود را طی مدت زمان مناسبی خواهد گذاشت.
بادمجان، وعده غذایی مفید برای همه افراد
همانطور که در ابتدای مطلب بیان کردیم، بیش از نیمی از آمار مبتلایان به عارضه کم خونی در کودکان است. در صورت عدم مقابله با این کمبود، به خصوص در سنین پایین، ممکن است آسیب های بسیار شدیدتری در بزرگسالی برای آنها به وجود بیاید. پس تا دیر نشده عمل کنید. همچنین این عارضه باید در افراد میانسال و کهنسال نیز کنترل شود. از آنجا که عوارض خاصی برای بادمجان پخته شده گفته نشده است توصیه میشود از همان دوران کودکی فرزند خود را به خوردن این وعده غذایی مفید عادت دهید. بهتر است بادمجان را به صورت پخته شده مصرف کنید زیرا پزشکان تغذیه عوارضی را برای مصرف خام آن بیان کرده اند که به وسیله پختن، سرخ کردن و یا کباب کردن از بین میرود.
مصرف بادمجان به صورت مداوم و هفتگی در طی سالیان متوالی تاثیرات مثبت و مفیدی غیر از خون سازی نیز برای مصرف کنند در پی دارد. به عنوان مثال:
- پیشگیری کننده از سرطان
- مقوم دستگاه گوارش
- جلوگیری از پیری زودرس
- تقویت ذهن
- جلوگیری از ریزش مو
- ترمیم پوست و سلول های مرده
- و…