
در تهیه غذا های ایرانی یکی از مهم ترین آیتم ها رب گوجه فرنگی می باشد، رب گوجه فرنگی دارای خواص بسیار خوبی می باشد. علاوه بر آن این ماده یک طعم دهنده فوق العاده به غذا می باشد، که اگر در خیلی از غذاها نباشد، نمی توان آن غذا را میل کرد. مثل آبگوشت یا قیمه! از خود گوجه فرنگی که بگذریم، رب آن چه به شکل صنعتی تولید شده باشد و چه خانگی، هردو مغذی هستند و برای بدن مفید می باشند.
اما در این مطلب ما قصد داریم به تاثیرات مفید رب گوجه فرنگی بر سلامت روده بپردازیم. ارزش غذایی خود رب گوجه فرنگی که علاوه بر طعم دهی آن نیز بسیار مورد توجه و مفید است باعث شده تا پای ثابت بسیاری از غذاها شود. تعداد زیادی از غذاهای ایرانی، ایتالیایی و خیلی از غذاهای محبوب و معروف دیگر در آنها از رب گوجه فرنگی استفاده شده است.
چرا باید به سلامت روده اهمیت بدهیم؟
قبل از هرچیز بیایید ببینیم چرا سلامت روده تا این حد اهمیت دارد. البته که همه اعضای بدن اهمیت خاص خودشان را دارند اما روده ها اساسی ترین بخش بدن هستند. اگر روده سالم باشد شما هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی حال مساعدی خواهید داشت.
خلق و خوی تان بهتر می شود، مواد مغذی را به طور بالقوه به بدن جذب می کنید، دائم و سریع بیمار نمی شوید، و همینطور به باکتری های مفید دستگاه گوارش فرصت حیات و زندگی می دهید. با این ذهنیت به سراغ تاثیری می رویم که رب روی این بخش حیاتی بدن می گذارد.
تاثیرات رب گوجه فرنگی بر سلامت روده
در طی نتایج تحقیقات محققین در مورد تاثیر رب گوجه بر سلامت روده به این نتیجه رسیده اند که مصرف رب گوجه فرنگی باعث افزایش نوعی باکتری مفید که برای سلامتی روده و تقویت آن موثر هستند می شود.
در دانشگاه فنی والنسیا در کشور اسپانیا محققین با تحقیق بر روی رب گوجه فرنگی به این نتیجه رسیدند که این ماده غذایی باعث تقویت روده می شود. رب گوجه فرنگی دارای ارزش غذایی بالایی است، از جمله دلایل مفید بودن این ماده غذایی دارا بودن آنتی اکسیدان می باشد که در ادامه به آن می پردازیم.
محققین با بررسی بعضی از مواد غذایی که حاوی پروبیوتیک هستند به این نتیجه رسیدند که این گونه مواد غذایی که رب نیز جزء آن ها محسوب می شود تاثیرات مثبتی بر روده می گذارند، این گونه مواد غذایی می توانند باعث افزایش باکتر های مفیدی که از آنها سخن گفتیم، شود.
این تاثیر بر روی افزایش باکتری ها تاثیری کلی تری نیز بر سلامت جسمی می گذارد. آنتی اکسیدان موجود در رب می تواند این تاثیر را بر روی باکتریهای روده بگذارد. آنتی اکسیدان موجود در رب گوجه باعث افزایش باکتری های روده نیز می شود.
یک نکته که ذکر آن خالی از لطف نیست این است که باید بدانید دو نوع رب گوجه فرنگی وجود دارد که بین آنها تفاوت وجود دارد. بعضی از رب گوجه فرنگی ها پخته و بعضی خام هستند. اما تفاوت رب گوجه فرنگی پخته و نپخته چیست؟
محققین با تحقیق بر روی رب گوجه فرنگی های پخته و خام به این نتیجه رسیده اند که مصرف کردن شکل خام آن در هنگام هضم باعث از بین رفتن آنتی اکسیدان مفید موجود در آن می گردد، و مصرف رب گوجه فرنگی به شکل پخته آن مفید تر است، زیرا رب گوجه فرنگی پخته، دارای آنتی اکسیدان لیکوپن با انسجام بیشتری می باشد و در نتیجه در مراحل هضم از بین نمی رود و به خوبی جذب بدن می شود.
سلامت روده تا حد بسیار زیادی به وجود باکتری های مفید موجود در آن بستگی دارد. گوجه به صورت پخته و یا رب گوجه پخته شده که حاوی پروبیوتیک و آنتی اکسیدان می باشد می تواند باعث افزایش این باکتری های مفید در روده شوند و در نتیجه آن تاثیرات مثبت دیگری بر کل بدن بگذارد.
تاثیرات عناصر مفید در رب گوجه فرنگی در گوارش
علاوه بر تقویت روده توسط رب گوجه فرنگی عناصر موجود در آن باعث محافظت از سلول ها در برابر عوامل مضر می شود. رب گوجه فرنگی به خاطر داشتن نوعی باکتری مفید که در کنار آنتی اکسیدان موجود در آن در روده باعث تقویت آن می شوند و از ضعیف شدن آن جلوگیری می کنند.
این رب با طعم و عطر بسیار خوبی که به غذا می بخشد وقتی به صورت مداوم در وعده های غذایی ما مورد استفاده قرار گیرد می تواند تاثیری بسزا و بسیار خوب بر روی کلیت بدن ما بگذارد. رب گوجه فرنگی با تاثیر مثبتی که بر روده و هضم غذا می گذارد و برای روده نیز مفید است می تواند در نتیجه آن بر کل بدن تاثیری مفید بگذارد زیرا که روده وظایف مهمی را در بدن به عهده دارد و می تواند بر اجزا دیگر بدن بسیار تاثیر گذار باشد.
سلام مرسی از سایت بسیار خوبتون.مطالب بسیار اموزنده و مختصر و مفید بود.👍💐مرسی ازتون