خیلی ها می گویند خوردن مواد غذایی کنسرو شده باعث به خطر افتادن سلامتی می شود که تن ماهی یکی از آنهاست! در واقع مبنای این ادعا بر این مسئله استوار است که به دلیل نیترات موجود در ماهی تن، فردی که در دراز مدت و مثلا هفته ای یکبار اقدام به خوردن تن ماهی می کند، باید منتظر معده درد های گاه و بیگاه باشد.
در برخی موارد هم ادعاها از این مورد فراتر رفته و عنوان می شود که مصرف مداوم تن ماهی می تواند کشنده باشد و اولین اثرش را از این جهت بر روی معده خواهد گذاشت! برخی دیگر هم ماهی تن را عامل زخم معده می دانند! اگر در مورد این مسائل سوال یا ابهامی دارید، با ادامه این مطلب همراه باشید تا درباره آنها به پاسخی روشن برسیم.
آیا تن ماهی روی زخم معده اثر منفی می گذارد؟
عوامل مختلفی به ابتلای فرد به زخم معده دخیل هستند که شامل سیگار، خوردن قرص هایی مثل آسپرین، مصرف الکل، غذاهای تند، استرس و غیره می باشند. تشخیص پزشک برای مدارا با معده ای که دچار زخم معده شده است شامل نخوردن گوشت قرمز و قهوه یا غذاهای تند است. به دلیل وجود چربی زیاد در گوشت قرمز خوردن آن برای کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، منع شده است.
اما هرگز شما منبعی یا مطلبی مبنی بر نخوردن گوشت سفید و به طور کل، موجودات دریایی یا غذاهای دریایی پیدا نمی کنید. از این رو اگر می خواهید جایگزینی برای تامین منبع گوشتی بدن خود پیدا کنید می توانید به سراغ غذاهای دریایی و مصرف تن ماهی بروید. البته توجه داشته باشید که برای استفاده از ماهی تن در چنین حالتی نباید مدل فلفلی و تند آن را مصرف کنید.
آیا تن ماهی می تواند کشنده باشد؟
تن ماهی و سایر ماهی ها دارای مقداری جیوه در خود هستند؛ که این امر کاملا طبیعی است. ماهی هایی مثل تن، در دریا زندگی می کنند و به علت زندگی تحت چنین شرایطی وجود مقداری جیوه در آنها طبیعی است. جیوه بعد از ورود به بدن و ترکیب با آنزیم های داخل آن می تواند متابولیسم را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو، به گفته متخصصان و پزشکان باید همیشه استفاده از ماهی را محدود کرده و طی دوره های مشخصی از آن استفاده کرد.
به طبع، کسانی که در محیط هایی زندگی می کنند که نزدیک دریا هستند و عمده غذاهای آنان را ماهی تشکیل می دهد، دچار مشکلات معده و در نتیجه آن مشکلات جسمی دیگر نشده اند و از این بابت گزارش مرگ و میر ثبت نشده است. با این حال، توصیه می شود تا اگر بیماری مرتبط با معده خاصی دارید، یا باردار هستید یا کودکی دارید که در سنین رشد است، از مصرف ماهی تن پرهیز کرده و قبل از هرگونه تصمیمی با پزشک مشورت کنید.
در غیر این صورت مصرف به جا و طی بازه های بلند مدتِ ماهی تن، می تواند به شما کمک کند تا بدن سالم تری داشته باشید و حتی با سرطان هم مبارزه کنید. تنها در شرایطی که اقدام به جوشاندن قبل از مصرف ماهی تن نکنید، این غذا می تواند کشنده یا فلج کننده باشد.
آیا نگهدارنده های تن ماهی روی معده اثر منفی می گذارند؟
در تولید تن ماهی، عموما شرایطی در نظر گرفته می شود که باعث از بین رفتن میکروارگانیسم های آن می شود. در اصل این شرایط استریلیزاسیون نام دارد که طبق دمای ۱۲۱ درجه سانتی گراد باعث می شود تا هیچ ماده نگهدارنده ای به ماهی تن اضافه نشود.
پس دلیلی برای نگرانی از این بابت نیست. شرایط استریلیزاسیون کمک می کند تا تن ماهی طبق مدت بیشتری در کنسرو باقی بماند و تنها با یک جوش ۲۰ دقیقه ای قابل خوردن شود. نکته جالب توجه در این مورد این است که افزودن مواد نگهدارنده به ماهی تن باعث ضرر تولید کننده می شود و در نتیجه چنین اتفاقی هرگز رخ نمی دهد. پس هیچ ماده نگهدارنده ای وجود ندارد که روی معده تاثیر بدی بگذارد.
تن ماهی کشنده نیست و برای معده مضراتی ندارد
نکته ابتدایی این بحث این است که قبل از قرار دادن ماهی تن در روتین غذایی تان، حتما با پزشک مشورت کنید. خواص تن ماهی برای معده و سایز بخش های بدن شامل امگا ۳، آنتی اکسیدان، حجیم شدن بافت عضله های بدن برای ورزشکاران، بهبود شرایط پوست، کمک به هضم و غیره است. اگر اقدام به خوردن غذاهای آماده مثل فست فود ها می کنید توصیه می کنیم که ماهی تن را جایگزین آن کنید.
مکنزی به چه معناست ؟!
البته مکنزی از اسامی معروف و متداول اسکاتلندیهاست اما نه با این املاء