
با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، مسئله تغذیه اهمیت چند برابری میگیرد. در این مطلب قصد داریم، مصرف خوراک لوبیا برای سحری را بررسی کنیم تا با مطالعه آن یک چهارچوب بسیار خوب و علمی برای مصرف انواع خوراکیها در این ماه مبارک به دست آورید. از آنجا که توجه به نوع تغذیه و تقویت بدن در ایام روزهداری مهم است، خواندن این مطالب برگ برندهای برای رسیدن به اهداف سلامتیتان خواهد داشت. پس همراه ما باشید.
وعده سحر را جدی بگیرید
در مرحله اول، به بررسی آثار مصرف خوراک لوبیا برای سحری میپردازیم. اما قبل از آن لازم است، چند نکته کوتاه و مهم را راجع به مسئله سحری و آثار آن بیان کنیم. اول از همه، این وعده را جدی بگیرید. خوردن سحری تنها برای رفع گرسنگی و تشنگی در طول روز نیست. همانطور که میدانید، بدن مانند یک ماشین پیشرفته است که برای فعالیتهای خود به سوخت نیاز دارد. این سوخت از مواد غذایی تامین شده و در سراسر بدن پخش میشود. وعده سحر از آن جهت مهم است که به عنوان یک سوخت اولیه در نظر گرفته میشود. در هنگام خواب شب، سیستم دستگاه گوارش به یک استراحت کوتاه مدت میرود. به این ترتیب متابولیسم در بدن متوقف میشود. با خوردن سحری، سوخت لازم برای شروع فعالیت و سوخت و ساز در بدن را وارد جریان دستگاه گوارش میکنید.
پس در واقع به زبانی ساده تر، خوردن سحری، استارتی برای روشن شدن بدن است. برخی از افراد به این وعده توجهی نمیکنند. عدهای دیگر ماه رمضان را فرصتی برای رژیم گرفتن و لاغری میدانند و در این مسیر با حذف وعدههایی مثل سحری و افطار، به گمان خودشان زودتر به نتیجه میرسند. در این مورد هم صحبتی خواهیم داشت. چیزی که واضح است و تمام پزشکان تغذیه روی آن تاکید دارند، مصرف سحری در ماه رمضان میباشد. اما این سحری خود باید شامل مواد غذایی باشد که انرژی لازم را در اختیار ما قرار دهد.
خوراک لوبیا برای سحری بخوریم یا خیر؟
بعد از بیان مقدمه به بحث اصلی خودمان میرسیم. آیا خوراک لوبیا برای سحری مفید است یا خیر؟ عدهای از روزهداران گرامی، تصور میکنند وعده سحر فرصتی است برای ذخیره مواد غذایی تا در طول روز گرسنه نشوند. این تصور به این معناست که فرد هنوز با سیستم دستگاه گوارش آشنا نشده است. به صورت کلی مواد غذایی دارای دو دستهبندی هستند.
- زود هضمها
- دیر هضمها
بسیاری از خوراکیها در دسته زود هضمها قرار دارند. این مواد غذایی حداکثر ۳ ساعت در دستگاه گوارش ماندگاری دارند و سپس هضم میشوند. به زبان سادهتر، مثلا فرقی نمیکند شما یک بشقاب از این مواد غذایی بخورید یا یک دیس بزرگ. در هر حالت بعد از ۳ ساعت، اثری از آن باقی نخواهد ماند. دسته دوم دیر هضمها هستند. برخی از مواد غذایی مانند حبوبات، در این دسته قرار دارند. دیر هضمها دارای مادهای به نام فیبر میباشند که باعث میشود غذا گاهی تا ۸ ساعت درون دستگاه گوارش باقی بماند. همچنین توانایی برطرف کردن میل به غذا و گرسنگی را نیز دارد. تصور کنید مصرف این غذاها در وعده سحری تا چه اندازه برای شما مفید خواهد بود؟ خوراک لوبیا نیز جزو همین دسته است. یعنی یک غذای دیر هضم با حجم بالایی از فیبر.
فواید مصرف خوراک لوبیا در ماه رمضان
با یک دو دو تا چهارتای ساده میتوانید متوجه شوید مصرف خوراک لوبیا برای سحری بسیار مفید است. این ادعا با چند دلیل ثابت میشود. اول اینکه همانطور که گفته شد، لوبیا جزو غذاهای دیر هضم است. پس با مصرف کافی خوراک لوبیا میتوانید حداقل تا ۸ ساعت، به راحتی گرسنگی را تحمل کنید. اگر به دنبال غذایی هستید که در تمام روز شما را تامین کند، آن را پیدا نخواهید کرد. اما با مصرف لوبیا و افزایش سطح فیبر خوراکی در بدنتان میتوانید تا حدودی به این هدف دست پیدا کنید.
دلیل دوم برای مصرف لوبیا در وعده سحر، خواص فوقالعاده این محصول است. در وعده سحری بجای زیاده روی در خوردن میتوانید به میزان کمتر اما غذاهای مفیدتری را مصرف کنید. این زمان بهترین فرصت برای جذب مواد غذایی و مغذی مهم در اختیار شماست. لوبیا دارای حجم بالایی از پروتئینها، ویتامینها و مواد معدنی مختلف است. با خوردن این حبوبات شگفتانگیز، مخازن انرژی را در بدن خود تامین کنید. این کار باعث میشود ضعف ناشی از گرسنگی به هیچ عنوان باعث ضعیف شدن و از بین رفتن بافت ماهیچه ای شما نشود.
خوراک لوبیا برای رژیم گیرندگان
پس از آنکه با فواید مصرف خوراک لوبیا برای سحری آشنا شدید، لازم است که به یک نکته مهم نیز اشاره کنیم. درست است که میتوان از ماه مبارک رمضان به عنوان یک فرصت مناسب برای لاغر شدن استفاده کرد، اما این کار بدون برنامه ممکن نیست. در واقع حذف خودسرانه وعدههای غذایی مانند افطار، شام و سحری نه تنها باعث لاغر شدن شما نمیشود، بلکه به سلامت بدن شما نیز آسیب میرساند. اگر به دنبال کاهش وزن در ماه رمضان هستید، باید خوراک خود را بهینه و مفید کنید.
ابتدا باید بدانید هیچکدام از وعدههای غذایی سه گانه (افطار، شام، سحر) در این ماه نباید حذف شوند بلکه باید به سراغ خوراکیهای مفید در این زمینه بروید. یکی از این غذاها، خوراک لوبیا است. مصرف خوراک لوبیا، باعث افزایش روند سوخت و ساز در بدن شما خواهد شد. اما در مقابل، به دلیل وجود فیبر و مواد مغذی، احساس گرسنگی و ضعف کمتری به شما دست خواهد داد. خوراک لوبیا میتواند یک غذای کامل برای وعده سحر و حتی افطار شما باشد.
خلاصه مطلب
جمع بندی گفتهها و صحبتها در مطلب آثار مصرف خوراک لوبیا برای سحری به این صورت است.
خوراک لوبیا غذای مناسبی برای وعده سحر است، زیرا:
- دیر هضم است و مدت زمان بیشتری در دستگاه گوارش باقی میماند.
- دارای مادهای به نام فیبر است که از احساس گرسنگی جلوگیری میکند.
- همچنین فیبر باعث جلوگیری از دفع آب در بدن میشود.
- لوبیا سرشار از مواد غذایی مفید و منبعی از پروتئین و ویتامین است.
- برای افرادی که به دنبال کاهش وزن در ماه رمضان هستند مفید است.
شاید به عنوان یک وعده سبک رژیمی مناسب باشه ولی برای سحری خیلی مقوی نیست.