آیا روغن ذرت برای سرخ کردن مناسب است یا خیر؟ مسئله ای که ذهن بسیاری از افراد به خصوص آشپزها را به خود جلب کرده است. اما چرا این مسئله تبدیل به یک دغدغهی اساسی شده است؟ روغن ماده ای است که نمیتوان آشپزی را بدون آن تصور کرد. تفت دادن و سرخ کردن یکی از اصلی ترین بخش های تهیه یک غذای خوشمزه است که بدون روغن امکان پذیر نیست. علاوه بر آن، روغن خود به تنهایی بخش عظیمی از قسمت طعم بخشی به غذاها را برعهده دارد. چنین ماده ای به دلیل استفاده و کاربرد زیاد، قطعا روی سلامتی ما تاثیر مستقیم میگذارد. خصوصا با گسترش یافتن بیماری هایی مثل کلسترول و انسداد شریان ها، که یکی از اصلی ترین عوامل آن روغن های اشباع شده و روغن های خوراکی است. در چنین وضعیتی، روغن های مشابهی مانند روغن ذرت برای سرخ کردن پیشنهاد میشود، اما آیا این روغن تا چه اندازه کار ما را راه میاندازد؟
ویژگی های روغن ذرت
قبل از هر چیزی بیاید با روغن ذرت آشنا شویم. زمانی که با ساختار و نحوه عملکرد این محصول آشنا شویم میتوانیم به این پرسش که آیا روغن ذرت برای سرخ کردن مناسب است یا خیر؟ پاسخ دهیم. روغن ذرت نوعی روغن گیاهی تصفیه شده است. همانطور که از نام این محصول پیداست، منبع اصلی دریافت آن، دانه های ذرت است. این دانه ها طی فرایند های تصفیه و پالایش روغن گیری میشوند. یکی از مشکلات اصلی در روغن های گیاهی مانند روغن زیتون و… میزان مقاومت آنها در برابر اکسیداسیون و نقطه ذوب آنها است. همین اتفاق باعث میشود نتوان از آنها در مصارف پخت و پز و سرخ کردن به راحتی استفاده کرد. روغن ذرت را میتوان تنها روغن گیاهی دانست که از مقاومت خوبی در برابر اکسیداسیون برخوردار است و نسبت به روغن های دیگر نقطه ذوب بالاتری دارد. درجه دمای دود در روغن ذرت، ۲۳۲ درجی سانتیگراد است. این محصول رنگدانه های کلروفیل ندارد و همین باعث مقاومت آن در برابر اکسیداسیون شده است.
امروزه بسیاری از آشپزهای بزرگ دنیا و رستورانهای معتبر دنیا بخصوص رستوران های غذاهای گیاهی، از روغن ذرت برای سرخ کردن استفاده میکنند. اما چرا؟ با نگاهی با ساختار روغن ذرت میتوان به آنها حق داد. روغن ذرت دارای مواد مغذی و معدنی فراوانی است. طی تحقیقاتی که در آزمایشگاه های معتبر انجام شده است، وجود ویتامین هایی مانند ویتامین E و K در این محصول تایید شده است. روغن ذرت کاملا چرب است اما چربی های این روغن با روغن های معمولی متفاوت است. این محصول دارای اسیدهای چرب غیر اشباع فراوانی مانند امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است. پس در واقع شما روغن ساده مصرف نمیکنید، بلکه چربی های طبیعی به غذای خود اضافه میکنید. روغن ذرت خالی از کربوهیدرات است و این مسئله باعث شده است محبوب ترین روغن برای افراد در حال رژیم لقب بگیرد.
آیا روغن ذرت برای سرخ کردن و آشپزی مناسب است؟
حال که با ویژگی های این محصول آشنا شدیم، به نظر شما روغن ذرت برای سرخ کردن مناسب است؟ امروزه بیماری هایی در جهان در حال گسترش هستند که به آنها قاتلین خاموش گفته میشوند. این بیماری ها مانند کلسترول خون، فشار خون، قند خون، انسداد شریان ها و سموم مربوط به کلیه و کبد هستند. قطعا میدانید که بزرگترین عامل ابتلا به این بیماری ها، برنامه های غذایی نامناسب هستند. در واقع نحوه تغذیه غلط ما باعث ایجاد این بیماری ها و عوارض بسیار بیشتری میشود. اما چاره چیست؟ قطعا نمیتوان به صورت کلی برنامه های غذایی را دور انداخت و مانند گذشتگان از غذاهای ارگانیک استفاده کرد. خودمان هم بخوایم مواد اولیه این غذاها دیگر به صورت طبیعی و اصلی در دسترس نیستند. بهترین و عقلانی ترین کار این است که خوراکی هایی که بیشترین تاثیر را روی روند سلامتی ما دارند، کنترل کنیم.
روغن یکی از پر استفاده ترین مکمل های غذایی است. این محصول علاوه بر سرخ کردنی ها و پختنی ها در انواع سالاد هم استفاده میشوند. میتوان گفت از سنین کودکی تا لحظه مرگ، با روغن سروکار داریم و این مسئله میتواند خطرناک باشد. بسیاری از روغن های موجود در بازار، بسیار غیر بهداشتی و دارای موادی مانند پالم هستند. این روغن ها عامل بسیاری از مشکلات هستند و مانند روغن موتور که در لوله گیر میکند، در رگ های اصلی بدن رسوب میکنند. به صورت کلی اگر میخواهید زندگی سالم داشته باشید، پوست روشن و شفاف داشته باشید و از بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی دوری کنید، باید در مصرف روغن دقت کنید. از آنجا که طبیعت تنها منبع و پناه ما در برابر آلودگی ها و مضرات است، باز هم باید به سمت آن برویم. روغن های گیاهی میتوانند جایگزین های خوبی برای روغن های معمولی باشند.
چرا روغن ذرت برای سرخ کردن مفید است؟
همانطور که در گذشته با ساختار و مواد تشکیل دهنده در روغن ذرت آشنا شدیم، به این نتیجه رسیدیم روغن ذرت برای سرخ کردن مفید است. این روغن علاوه بر اینکه نقطه ذوب بالایی دارد، برای سرخ کردن بسیار مناسب است. در ضمن با مصرف این محصول میتوانید از فواید آن نیز بهره مند شوید. روغن ذرت دارای فیتواسترول است. این ماده ضد التهابی است و باعث پیشگیری از وقوع بیماری های قلبی، عروقی و دیابت نوع ۲ میشود. پس به غیر از اینکه برای قلب مضر نیست بلکه سلامت این عضو حیاتی را ارتقا میبخشد. روغن ذرت به هیچ عنوان طعم غذا را تغییر نمیدهد. پس نگران طعم گرفتن و بد مزه شدن غذا نباشید.
یکی دیگر از فوایدی که باعث شده است روغن ذرت برای سرخ کردن مناسب باشد، کمک به کاهش کلسترول در بدن است. این روغن علاوه بر اینکه کلسترول تولید نمیکند، بلکه به کاهش دادن آن کمک میکند. به همین دلیل روغن ذرت یک محصول مناسب برای میانسال ها، کهنسال ها و افراد مبتلا به کلسترول و چربی خون است. البته باید دقت کنید که این روغن به دلیل گیاهی بودن آن، برای سرخ کردن های طولانی در دمای بالا مناسب نیست و دود کرده و باعث سوختن غذا میشود.
روغن ذرت برای پوست هم خیلی خوبه