
بادمجان یکی از انواع صیفیجات پر خاصیت است، که میتواند در بهبود عملکرد بدن و حفظ سلامت جسمی نقش بسیار موثری داشته باشد. در اکثر مواقع هنگامی که این ماده غذایی مورد استفاده قرار میگیرد، کلاهک و پوست آن به طور کامل دور ریخته میشود. اما امروزه بسیاری از پزشکان معتقدند که کلاهک این صیفیجات از خواص بینظیری برخوردار است. به طور مثال کلاهک این ماده غذایی از خود آن فیبر بیشتری دارد. به همین دلیل میتواند در کنترل قند خون و پیشگیری از بروز بیماری دیابت نوع دو بسیار موثر عمل کند. شاید با خودتان فکر کنید که کلاهک این ماده غذایی قابل خوردن نیست و نمیتوان آن را مورد استفاده قرار داد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با خواص بادمجان و تاثیر آن در کنترل قند خون به طور کامل آشنا کنیم.
تاثیر بادمجان بر کاهش قند خون
کلاهک بادمجان طبع گرم و خشکی دارد و دارای خواص بینظیری نیز میباشد. از مهمترین و ثابتشدهترین خواص آن میتوان به کاهش قند خون و پیشگیری از بروز بیماری دیابت اشاره نمود. به همین دلیل بسیاری از پزشکان به افراد مبتلا به دیابت نوع دو توصیه مینمایند که از کلاهک این ماده غذایی به عنوان یک دارو و به طور مرتب استفاده کنند. از طرفی مصرف آن میتواند علاوه بر کاهش قند خون به درمان سودای بسیار کهنه و قدیمی نیز کمک نماید.
درمان بواسیر، اختلالات رودهای، کنترل خونریزی و … از دیگر خواص کلاهک بادمجان میباشند. معمولا افرادی که از خواص بینظیر این کلاهک سبز رنگ آگاهی دارند، آن را دور نمیریزند. از آنجایی که کلاهک این ماده غذایی سرشار از فیبر میباشد، میتواند به کاهش وزن نیز کمک نماید. از طرفی اکثر پزشکان به افراد دیابتی توصیه میکنند تا از مواد غذایی با فیبر بالا و کربوهیدرات بسیار کم در رژیم غذایی خود استفاده کنند. به همین دلیل است که مصرف کلاهک این صیفی جات میتواند در کنترل بیماری دیابت نوع دو موثر باشد.
کلاهک بادمجان دارای نوعی آنتیاکسیدان (فنل) است که میتواند به تنظیم نمودن متابولیسم بدن کمک کند. همچنین این آنتیاکسیدان در تنظیم میزان کربوهیدرات بدن نیز نقش بسیار موثری دارد و موجب میشود تا انسولین بتواند کربوهیدراتهای بیشتری را تجزیه نماید. آنژیوتانسین و آلفا گلوکوزیداز موجود در این ماده غذایی نیز در جذب بهتر گلوکز بسیار موثر میباشند. بنابراین از بالا رفتن ناگهانی گلوکز و بروز بیماری دیابت پیشگیری میکنند. بتاکاروتن، کورکومین، کوئرستین و ژنیستئین از دیگر مواد مغذی موجود در این ماده غذایی هستند که میتوانند به درمان دیابت و قند خون کمک کنند.
نحوه استفاده از بادمجان برای کنترل قند خون
برای استفاده از کلاهک بادمجان به منظور کنترل قند خون میتوانید آن را به دو صورت مورد استفاده قرار دهید. در روش اول چند عدد کلاهک را جدا نموده و به همراه یک یا دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید. سپس اجازه دهید روی حرارت بجوشد. زمانی که چند دقیقه از جوشیدن آب گذشت و متوجه تغییر رنگ آن شدید، آن را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید جوشانده کاملا خنک شود و آب آن را مورد استفاده قرار دهید. این جوشانده را میتوانید حدود سه تا چهار روز داخل یخچال نگهداری نمایید. با این وجود بهتر است آن را به طور تازه درست کرده و میل نمایید.
روش دیگری که میتوانید از کلاهک بادمجان استفاده کنید، تهیه پودر خشک آن است. اگر میخواهید میزان زیادی کلاهک را مورد استفاده قرار دهید، میتوانید پودر آن را تهیه کنید و به مرور زمان از آن استفاده کنید. برای این کار باید در ابتدا کلاهکها را به خوبی شستشو دهید و سپس آنها را در مقابل نور خورشید قرار دهید. زمانی که کلاهکها به طور کامل خشک شدند، آن را در دستگاه آسیاب پودر نمایید. این پودر را میتوانید در سالاد، ماست و … بریزید و یا آن را مانند دارو میل نمایید.
نکات قابل توجه هنگام استفاده از بادمجان برای کاهش قند خون
همانطور که گفته شد بادمجان و کلاهک آن میتوانند در درمان بسیاری از مشکلات مانند دیابت، بواسیر، عفونت، قابض بودن و … موثر باشند. به همین دلیل است که امروزه افراد بسیار زیادی از کلاهک آن به عنوان یک گیاه دارویی استفاده میکنند. اما نکته قابل توجه این است که رعایت تعادل در مصرف کلاهک این صیفیجات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. مصرف بیش از اندازه و افراطی این گیاه میتواند عوارض متعددی را ایجاد نماید.
به طور مثال مصرف کلاهک بادمجان به سرعت میزان قند خون را کاهش میدهد. بنابراین استفاده از آن میتواند به کنترل قند خون کمک کند. اما زمانی که تعادل در مصرف آن رعایت نشود میتواند باعث افت شدید قند خون شود. همچنین نباید آن را به طور همزمان با داروهای قند خون مورد استفاده قرار داد. زیرا میتواند به سرعت منجر به افت ناگهانی قند خون شود. به همین دلیل است که به بیماران دیابتی توصیه میشود تا پیش از مصرف کلاهک بادمجان حتما با پزشک خود در رابطه با مصرف آن مشورت نمایند. از طرفی استفاده نمودن از کلاهک این صیفیجات به افرادی که دچار حساسیت غذایی هستند توصیه نمیشود. افرادی که به بیماریهای کلیوی و همچنین مشکلات صفرا مبتلا هستند نیز بهتر است این گیاه را استفاده نکنند.
واسه ماهایی که مشکل قند خون خون داریم تغذیه سالم خیلی مهمه . مرسی از مطلبتون نمیدونستم بادمجون به این مسئله کمک میکنه
یعنی میفرمایید دلیل حساسیتزا بودن بادمجون به خاطر اون کلاهکش هست؟