ذرت یکی از کاملترین انواع غلات است که از فواید بینظیری برای بدن برخوردار است. از مهمترین فواید این غلات میتوان به زئازانتین لوتئین موجود در آن اشاره نمود. این ماده موجب میشود تا پروتئین موجود در چشم اکسید نشود. به همین دلیل احتمال تاری دید نیز به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. از طرفی مصرف آن نقش بسیار موثری در کاهش فشار خون و آزادسازی انسولین دارد. بنابراین مصرف این غلات برای افرادی که دچار بیماری دیابت هستند، بسیار مفید است. از دیگر فواید بینظیر آن میتوان به حفظ سلامت پوست، تقویت رشد، پیشگیری از بروز بیماریهای سرطانی و … اشاره نمود. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با نقش ذرت در کاهش احتمال ابتلا به بیماری سرطان، آشنا کنیم.
نقش ذرت در پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان
در دهههای اخیر تحقیقات بسیار زیادی در خصوص بیماری سرطان و نقش تغذیه در پیشگیری و درمان انواع آن انجام شده است. متخصصان معتقدند که قرار دادن برخی مواد خوراکی در رژیم غذایی میتواند نقش بسیار موثری در پیشگیری از بروز این بیماری داشته باشد. ذرت از جمله مواد خوراکی است که میتواند در جلوگیری از ابتلا به سرطان موثر واقع شود. به طور کلی با بررسیهای انجام شده روی افراد مختلف مشخص شد، کسانی که در رژیم غذایی خود از این نوع غلات استفاده بیشتری میکنند، کمتر از سایر افراد به بیماریهای سرطانی مبتلا میشوند.
ذرت حاوی مواد مغذی بسیار زیادی است که منجر به آزادسازی مواد مغذی در بدن میشوند. به همین دلیل میتوانند سیستم ایمنی بدن را در برابر انواع بیماریها به خصوص سرطان تقویت کنند. کاروتنوئیدها از جمله مواد مغذی هستند که با مصرف ذرت در بدن آزاد میشوند. کاروتنوئیدها نوعی از ویتامین A میباشد که در پیشگیری از بیماریهای قلبی و رشد سلولهای سرطانی نقش بسیار زیادی دارند.
از طرفی ذرت پخته حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین C میباشد. به همین دلیل این غلات میتواند در هر شرایطی خاصیت آنتیاکسیدانی خود را حفظ کند. بنابراین بدن را در برابر مبارزه با سلولهای سرطانی مقاوم مینماید. پتاسیم، تیامین، آهن، فسفر و … از دیگر مواد مغذی موجود در انواع ذرت است که میتواند تاثیر بسیار زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد. همچنین این غلات منبع فوقالعادهای از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که به رشد و تقویت استخوانها کمک کرده و همچنین از انقباض ماهیچهها جلوگیری و فشار خون را تنظیم میکند. به همین دلیل از رشد سلولهای سرطانی در بدن جلوگیری مینماید.
کمک به بهبود تومورهای سرطانی با کمک ذرت
محققان ژاپنی بررسیهای متعددی روی ذرت انجام دادهاند و به این نتیجه رسیدهاند که این غلات میتواند در توقف رشد تومورهای سرطانی بسیار موثر باشد. این ماده غذایی حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است. به همین دلیل استفاده از آن در رژیم غذایی میتواند میزان فیبر مورد نیاز بدن را تامین نماید. همچنین مصرف آن میتواند از بروز واکنشهای آلرژیک در بدن نیز جلوگیری کند. به همین دلیل احتمال آسیبدیدگی سلولهای بدن را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
تیامین موجود در ذرت نیز میتواند به بهبود سوخت و ساز کربوهیدرات در بدن کمک کرده و همچنین افرادی که دچار کم خونی هستند نیز میتوانند با استفاده از این ماده غذایی به بهبود آن کمک نمایند. کم خونی از جمله بیماریهایی است که میتواند به ضعف سلولهای ایمنی بدن منجر شود. بنابراین وجود این بیماری احتمال ابتلا به سرطان و بروز تومورهای سرطانی را افزایش میدهد. از آنجایی که این غلات میتواند سلامت سلولها را افزایش دهد، به افزایش مقاومت آنها در برابر تومورهای سرطانی نیز کمک مینماید.
از دیگر فواید ذرت برای بدن میتوان به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه اشاره نمود. این غلات حاوی بتا کریپتوکسانتین است. این ماده در تقویت ریه و پیشگیری از بروز انواع بیماریهای ریوی نقش بسیار موثری دارد. از طرفی اسید لینولئیک موجود در آن میتواند به حفظ سلامت پوست کمک و همچنین از بروز سرطان پوست پیشگیری نماید. توجه داشته باشید که اسید فرولیک ذرت میتواند از بروز تومورهای سرطانی در کبد و سینهها نیز پیشگیری کند.
نکات قابل توجه هنگام استفاده از ذرت
با توجه به موارد فوق مصرف ذرت به طور مرتب میتواند خطر ابتلا به انواع بیماریهای سرطانی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. اما نکته قابل توجه این است که مصرف بیش از اندازه آن میتواند عوارض جانبی متعددی را برای فرد به همراه داشته باشد. به همین دلیل سعی کنید هنگام مصرف این غلات تعادل را رعایت کنید. از مهمترین عوارض ناشی از مصرف بیش از اندازه این دانه خوراکی میتوان به موارد زیر اشاره داشت.
- مصرف بیش از اندازه ذرت میتواند منجر به اضافه وزن شود. به همین دلیل اگر نمیخواهید افزایش وزن داشته باشید، بهتر است از مصرف زیادی آن اجتناب کنید.
- همچنین کسانی که این دانه خوراکی را به مقدار زیاد مورد استفاده قرار میدهند، ممکن است به پلاگر مبتلا شوند.
- فراموش نکنید که مصرف بیش از حد ذرت میتواند منجر به بروز آلرژی و حساسیت شود. حالت تهوع، خارش شدید پوست و متورم شدن غشای مخاطی، از عوارضی هستند که در صورت حساسیت به آن بروز پیدا میکنند.
- افرادی که دچار بیماری دیابت انسولینی هستند نیز بهتر است در مصرف این دانه خوراکی اعتدال را رعایت نمایند.
طعم و عطر ذرت بینظیره. تو هر غذایی که ذرت هست بنظرم فوق العادست و از خواصشم که هرچی بگیم کمه واقعا
.اینکه ذرت فیبر داره برام خیلی جالب بود و انگیزه مصرفش شد. سپاس