
ذرت یا بلال تاثیر بسیار قابل توجهی دارد که یکی از شناخته شده ترین این تاثیرات، تاثیر ذرت بر کبد است. تاثیر این ماده خوراکی بر کبد آنقدر قابل توجه است که توصیه می کنند همیشه مقداری ذرت را در رژیم غذایی خود بگنجانیم. ذرت، نه سبزی است و نه جز صیفی جات، ذرت یک دانه غلات به حساب می آید و دارای مواد لازم برای تامین انرژی و ویتامین های ضروری بدن است.
در ذرت ویتامین های گروه خانواده ب، ویتامین لازم سی برای سلامت و تقویت ایمنی بدن و ویتامین آ برای تقویت چشم ها وجود دارد. البته تاثیر ذرت در بدن نمی تواند جایگزین دانه های مهم مثل گندم یا جو برای خوراک روزانه باشد. اما با این حال، از رژیم غذایی و سبد غذایی هم قابل حذف کردن نیست. به چه جهت؟ چون ذرت تاثیر بسزایی روی بخش های مختلف بدن می گذارد. یکی از اعضای مهم بدن که بی تاثیر از ورود ذرت به بدن نیست، کبد است.
غذای های مورد نیاز کبد کدامند؟
کبد بسیاری از ما می تواند دچار مشکلات فراوانی باشد. از سویی دیگر اگر به یک بیماری خاص مبتلا باشید باید نحوه غذا خوردن و لیست غذاهایی که در رژیم غذایی تان گنجانده شده است را تغییر دهید. نخوردن بعضی از مواد غذایی به دلیل این بیماری ها یا شرایط خاص، هم روی بدن و هم روی کبد تاثیر منفی می گذارد. رژیم غذایی لازم بدن باید شامل مواد غذایی خشک و مایعاتی باشد که در هرم غذایی وجود دارند. در همه این غذاها باید پروتئین، چربی و کربوهیدرات به میزان کافی وجود داشته باشد.
ذرت دارای مواد معدنی است
ذرت دارای مواد معدنی بالایی است که نه فقط تاثیر ذرت بر کبد را پررنگ می کند، بلکه برای کل بدن نیز مفید است. شما می توانید در کنار یک غذای عادی از یک سالاد استفاده کنید که حاوی مقداری ذرت است و به واسطه این ذرت ها هم ایمنی بدن تان را تقویت کنید و هم مواد لازم برای سوخت و ساز و حیات بدن را به دست آورید.
قبل از دانستن تاثیر ذرت در بدن، باید بدانید که ذرت حاوی مقدار زیادی آهن، منگنز، منیزیوم و فسفر است. این مواد از جمله مواد مورد نیازی هستند که می توانید از طریق گوشت حیوانات مختلف آنها را دریافت کنید. اگر، گوشتخوار نیستید می توانید به ذرت به عنوان یکی از منابع ویژه تامین این مواد معدنی روی آورید و به سلامت کبد خود هم کمک کنید. تاثیر ذرت بیشتر از اینکه غذایی باشد، از نظر معدنی و دریافت ویتامین های لازم، بالاست.
پیشگیری از سرطان کبد و دیگر سرطان ها
یک تاثیر ذرت بر کبد که قابل انکار نیست، آن هم این است که شما به کمک خوردن مناسب و مداوم این دانه غذایی می توانید از بروز سرطان مثل سرطان کبد یا معده جلوگیری کنید. ذرت دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است. این ترکیبات به رادیکال های آزاد اجازه فعالیت نمی دهند و از این رو احتمال بروز بیماری هایی مثل سرطان را کم می کند. تاثیر ذرت در بدن روی هموروئید و سرطان روده بزرگ هم قابل توجه است. اگر در خانواده تان احتمال بروز این نوع سرطان ها وجود دارد یا می خواهید از بروز سرطان جلوگیری به عمل آورید، پیشنهاد می کنیم تا این دانه غذایی را داخل رژیم غذایی تان قرار دهید.
نگاهی به ارزش غذایی ذرت
ارزش غذایی ذرت و تاثیر ذرت بر بدن و کبد بسیار چشمگیر است. اما به چه دلیل؟ این بخاطر ارزش غذایی آن در ۱۶۴ گرم یا یک لیوان ذرت است که در ادامه آورده شده است:
- کالری: ۱۷۷
- کربوهیدرات: ۴۱ گرم
- پروتئین: ۵.۴ گرم
- چربی: ۲.۱ گرم
- فیبر: ۴.۶ گرم
- ویتامین سی: ۱۷ درصد
- تیامین: ۲۴ درصد
- ویتامین بی ۹: ۱۹ درصد
اگر به بخش های قبل این مطلب رجوع کنید یا هنوز در حافظه داشته باشید که گفتیم، ویتامین های گروه بی و چربی به همراه فیبر روی سلامت کبد و همینطور کل بدن تاثیر گذار است. با نگاهی به این میزان محدود از ارزش غذایی کبد می توان بر این گفته صحه گذاشت. با این حال، می توان اینگونه هم برداشت کرد که تاثیر ذرت در بدن طوری است که با خوردن مقداری از آن تقریبا همه چیز های لازم را وارد بدن خود کرده اید.
میزان بیشتری از کربوهیدرات موجود در ذرت از نشاسته می آید که می تواند روی قند خون و سیری شما تاثیر بسزایی بگذارد. خوردن ذرت میزان قند خون تان را هم کنترل می کند و به این واسطه هم روی کبد تاثیر بسزایی می گذارد.
آیا تاثیر ذرت بر کبد منفی هم خواهد بود؟
به طبع، خوردن بیشتر از حد لازم و عادی برای همه افراد از هر نوع ماده غذایی ضرر خواهد داشت. این طبیعی است و در مورد ذرت هم صدق می کند. حال تفاوتی نمی کند که این تاثیر ذرت در بدن روی کدام ارگان یا بخش حیاتی بدن باشد. طبق مطالعات انجام شده می توان گفت که تاثیر منفی بیشتر از حد خوردن ذرت روی بدن بیشتر برای کسانی که دچار دیابت هستند، سوء هاضمه دارند، سریعا دچار نفخ و باد شکم می شوند و غیره، قابل توجه است. و قبل از خوردن آن باید با پزشک متخصص مشورت کرد.
اما تاکنون گزارش یا توضیحی برای منفی بودن تاثیر ذرت در بدن و بر کبد وجود ندارد. با تمام این تفاسیر، حتی اگر مشکلات و بیماری های ذکر شده را ندارید، باز هم در خوردن این دانه غذایی زیاده روی نکنید و اجازه دهید اثر ذرت روی بدن به شیوه طبیعی و عادی خود باشد.
چقدر ذرت باید بخوریم؟
طبق توصیه پزشکان خوردن یک یا دوبار ذرت در هفته، مشکلی ندارد. شما می توانید آن را به سالادتان اضافه کنید یا در پخت غذا از آن استفاده کنید. برخی هم هستند که از آرد ذرت برای پخت کیک و نان و شیرینی استفاده می کنند. اینها، همه روش های مختلف خوردن و اضافه کردن ذرت به رژیم غذایی هستند که بسیار مناسب هستند. کسانی که بیماری خاصی مثل دیابت یا خطر پلاگر دارند بهتر است در این مورد با پزشک صحبت کرده و بعد اقدام کنند. به طور کلی، توصیه های ذکر شده در این مطلب در مورد تاثیر ذرت بر کبد و بدن یک نوع راهنماست و اقدامات کلیدی باید طبق نظر پزشک به مرحله عملی برسد.